Jouw gegevens bij Wynted
Bijgewerkt op 30 september 2026. Deze verklaring geldt voor de Wynted-website en de iOS- en Android-app.
Wat we bewaren en waarom
Voor je account bewaren we je naam, e-mailadres, versleutelde wachtwoordcontrole, woonplaats en 18+-bevestiging. Daarmee kun je inloggen, je privékelder beheren en contact maken met andere leden. Je wachtwoord wordt gehasht; we bewaren geen leesbaar wachtwoord.
We bewaren de wijngegevens en foto’s die je toevoegt, je aanbiedingen, favorieten, berichten, biedingen en bestellingen. Foto’s en je kelder zijn privé totdat je zelf een fles aanbiedt. Bij een aanbod worden de bijbehorende flesfoto, je profielnaam en globale woonplaats openbaar. Berichten en eventuele ophaalinstructies zijn alleen voor de betrokken accounts.
Camera en herkenning
De app opent de camera of fotokiezer alleen op jouw verzoek. De app verkleint en converteert geselecteerde foto’s voordat ze worden verstuurd. De etiketten worden op onze server gelezen. Voor live zoeken sturen we wijnnamen of barcodes naar aangesloten wijnwebsites en Open Food Facts, zonder je accountgegevens of de foto mee te sturen. We slaan geen GPS-locatie op voor zoeken of afstand.
App en website
De website gebruikt een noodzakelijke inlogcookie die maximaal 30 dagen geldig is. In de app staat je inlogsleutel in de beveiligde opslag van iOS of Android. Je eigen kelder en wijngegevens worden op je apparaat opgeslagen om ze offline te kunnen bekijken. Bij uitloggen wissen we deze kelderkopie en de app-afbeeldingcache. We gebruiken geen advertentieprofielen of tracking voor gepersonaliseerde advertenties.
Betalingen
Wanneer echte betalingen beschikbaar zijn, verwerkt Stripe de betaalgegevens en verkopersregistratie. Wynted ontvangt betaalstatussen en referenties, maar slaat geen volledige kaartnummers op. Stripe bewaart gegevens volgens zijn eigen privacyverklaring en wettelijke verplichtingen. Betalingen zijn in de huidige versie nog niet geactiveerd.
Beveiliging en bewaring
Verbindingen zijn versleuteld met HTTPS. We bewaren account- en keldergegevens zolang je account bestaat. Tijdelijke technische logboeken en begrenzingen helpen misbruik te voorkomen. Meldingen en gegevens over bestellingen kunnen langer nodig zijn om geschillen, fraude of wettelijke verplichtingen af te handelen. Back-ups kunnen verwijderde gegevens bevatten totdat de back-up wordt vervangen en zijn niet beschikbaar in de app.
Inzien, aanpassen of verwijderen
Je kunt je profiel zelf aanpassen. Via Profiel → Account en privacy → Account verwijderen kun je in de app verwijdering starten. Op de website gebruik je Account verwijderen. Je bevestigt dit met je wachtwoord. Zonder openstaande echte bestelling verwijderen we je login, persoonlijke profielgegevens en foto’s, maken we je aanbod onzichtbaar en anonimiseren we je berichten. Transactie- en veiligheidsregistraties kunnen zonder je publieke profiel blijven bestaan. Als er een openstaande bestelling is, registreren we het verzoek; na afronding kun je de verwijdering voltooien.
Voor inzage, een gegevenskopie, bezwaar of hulp bij verwijdering: info@knockly.nl. Vermeld Wynted en het e-mailadres van je account. Stuur geen wachtwoord of identiteitsbewijs per e-mail.